Sommige mensen lopen vast in hun ontwikkeling. Om de vastgelopen ontwikkeling weer op gang te brengen is er hulp in de vorm van therapie. Vaak wordt er dan gedacht aan het inschakelen van een psycholoog. Er zijn echter verschillende soorten van therapie. Een daarvan is psychomotorische therapie (PMT).
Psychomotorische therapie laat mensen niet alleen praten, maar ook bewegen. Ik heb in mijn vak ervaren, dat door middel van beweging mensen sneller bij de kern van hun probleem komen.
Met Pluimers PMT bied ik individuele PMT voor kinderen en jongeren. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in PMT/ systeemtherapie voor gezinnen.
Elke behandeling is afgestemd op de mens. Geen mens is hetzelfde, dus iedere behandeling is anders. De bevindingen die tijdens de behandelingen naar voren komen, vormen de basis voor het aanpakken van de problemen. Met elkaar wordt bekeken welke weg of stap de juiste is. Daarbij is er geregeld contact, samen volgen we het proces op de voet.

Als therapeut maak ik gebruik van mijn kennis en ervaring, geef ik advies en doe ik handreikingen. De verantwoordelijkheid van de groei ligt altijd bij de mens zelf.

Wilt u meer weten over PMT, klik dan hier.

Wilt u meer weten over therapie voor gezinnen, klik dan hier.